2024. május 14. - Bonifác

Doppingszabályt sértett Dragulescu

Szigorú figyelmeztetésben részesült a Nemzetközi Torna Szövetségtől (FIG) a világbajnok Marian Dragulescu a doppingszabályzat megsértése miatt.
2010. augusztus 25. szerda 20:55 - HírExtra
A FIG azt rótta fel az ugrásban és talajon összesen nyolc világbajnoki aranyat begyűjtő, háromszoros olimpiai érmes tornásznak, hogy nem jelezte a megfelelő formában visszatérését, noha a pekingi nyári játékok után hivatalosan visszavonult. Emiatt nem is volt rá esély, hogy versenyen kívüli doppingvizsgálatoknak vessék alá.

A 29 éves Dragulescu tavaly októberben ott volt a londoni világbajnokságon, és talajon, illetve ugrásban is győzött.

A FIG a román tornaszövetséget sem kíméli, Dragulescu pályafutásának adminisztratív követését illetően szándékos hanyagsággal vádolja - a kiváló tornász már 2005-ben is visszavonult egyszer -, egyben azzal, hogy nem teljesíti a doppingellenes küzdelemben rá háruló feladatát.

A figyelmeztetéssel együtt a nemzetközi szövetség jelzi, hogy a következő hasonló szabálytalanság estén a világbajnok tornász egy vagy két évre szóló eltiltással számolhat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását