2024. április 26. - Ervin

Földcsuszamlás Costa Ricán

Házakat temetett be és legalább 20 ember halálát okozta csütörtökön Costa Ricán egy földcsuszamlás, melyet a két nap óta tartó heves esőzések váltottak ki - közölték a mentőalakulatok.
2010. november 4. csütörtök 22:44 - HírExtra
A szerencsétlenség a közép-amerikai ország fővárosától, San Josétól 16 kilométerre fekvő San Antonióban történt. A Costa Rica-i meteorológiai intézet jelentése szerint csak szerdán a térségben két óra alatt 161 milliméter csapadék hullott. San Antonio közelében megáradt egy folyó is, így közel 600 embert költöztettek San José-i menedékhelyekre. A mentési munkálatokban több tucatnyian vesznek részt. Eddig már 20 ember holttestét húzták ki a kőtörmelékek közül, és legalább 12-re becsülik az eltűntek számát.

Az egyik helybeli, aki a hegyoldal omlásakor otthonában tartózkodott, elmondta, hogy egyszer csak nagy robajra lett figyelmes, amely "olyan volt, mintha egy repülőgép szállt volna le".

Az utakat sok helyen nagy szikladarabok és faágak borítják. Több család rokonsága lapátokkal érkezett a helyszínre, hogy segítsen a törmelékek eltakarításában, de a hatóságok elküldték őket, mivel fennáll egy újabb földcsuszamlás veszélye.

Az országban az özönvízszerű esőzések miatt a legtöbb iskolában szünetelt a tanítás. A hatóságok közölték, hogy a Csendes-óceán partvidékén több települést elöntött a víz. Közép-Amerikában idén már 300 ember halálát okozták az áradások és a földcsuszamlások.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását