2024. április 24. - György

LMP: meg kellett volna hívni a Híd-Most-ot

Az LMP üdvözli, hogy a kormány összehívja a Magyar Állandó Értekezletet, ugyanakkor komoly hibának tartja, hogy a tanácskozásra nem kapott meghívást a Híd-Most.
2010. november 2. kedd 15:32 - HírExtra
Dorosz Dávid országgyűlési képviselő, a Külügyi és határon túli magyarok bizottságának tagja az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében arra hivatkozik, hogy a Híd-Most-ra a parlamenti választásokon 170 ezer, magát magyarnak valló állampolgár szavazott.

Fontosnak tartjuk, hogy a hét év után végre ismét összeülő MÁÉRT-ben minden olyan politikai szervezet részt vegyen, amely határon túli magyarok érdekeit képviseli - írta az ellenzéki politikus, hozzátéve: komoly hibának tartják ezért, hogy vegyes párti jellegére hivatkozva a kormány nem kíváncsi a 170 ezer magyart is képviselő Híd-Most nemzetpolitikai koncepciójára.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes kedden jelentette be, hogy összehívja a magyar kormány a Magyar Állandó Értekezletet. A hatéves szünet után pénteken a Parlamentben rendezendő tanácskozás témái között az oktatási-nevelési támogatás és a státusztörvény módosítása szerepel.

A kereszténydemokrata politikus közlése szerint a Híd-Most nem kapott meghívást a MÁÉRT-ra, mert - a meghívott határon túli magyar szervezetek véleményével összhangban - a tanácskozást a nemzeti érdekek képviseletére alakult, legitim magyar szervezetek fórumának tekintik. Hozzáfűzte: a Híd-Most-tal - amely többször deklarálta, hogy nem magyar pártnak, hanem vegyes pártnak tekinti magát - ugyanakkor korrekt és partneri viszonyra törekednek.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását