2024. május 2. - Zsigmond

Mit tervez az USA a Wikileaks alapítója ellen?

Washingtonban keresik annak lehetőségét, miként járhatnának el a háborús titkokat kiszivárogtató Wikileaks alapítójával, Julian Assangéval szemben.
2010. október 25. hétfő 07:48 - HírExtra
Kétség se férhet ahhoz, hogy Assange ellen vádat lehet emelni az Egyesült Államokban a kémtörvény megsértése miatt - idézte a Washington Post hétvégi száma Leon Panetta CIA főnök egyik tanácsadóját, aki szerint a fő probléma, hogy miként ejtsék foglyul. Vagy önként az Egyesült Államokba megy, vagy egy másik ország kiadja őt - véli a szakértő.

A Wikileaks szombaton csaknem 400 ezer, az iraki háborúval kapcsolatos, eddig titkos amerikai dokumentumot tárt a nyilvánosság elé, amely többek közt mintegy 109 ezer iraki haláláról közöl adatokat, közülük 66 ezer civilről.

A Wikileaks tömegével számol be háborús bűnökről és kínzásokról - az áldozatok és elkövetők legtöbbje egyaránt iraki volt. Ugyanakkor a dokumentumok az amerikai katonák számtalan súlyos mulasztására is fényt derítenek.

Assange szombati londoni sajtótájékoztatóján - válaszul az iraki, brit és amerikai kormányzati felháborodásokra -elmondta, hogy a kiszivárogtatott dokumentumokon elvégezték a szükséges szerkesztési munkálatokat annak érdekében, hogy senkire nézve se jelentsenek veszélyt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását