2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Mark Twain ismét csúcson van

Az előrendelések alapján máris a legkelendőbb könyvek élvonalába tört be Mark Twain háromrészes memoárjának első kötete, amely november 15-én jelenik meg az Egyesült Államokban.
2010. október 20. szerda 16:22 - HírExtra
Az önéletrajzi mű első darabja az elmúlt napokban több internetes könyváruház, például a Barnes & Noble.com és Amazon.com bestseller-listáján is bekerült az első ötbe, megelőzve olyan népszerű kortárs szerzők új könyveit, mint Ken Follett vagy John Grisham.

A University of California Press gondozásában készülő trilógia első kötetének induló példányszámát a nagy érdeklődésre való tekintettel a tervezett 50 ezerről máris 75 ezerre emelték - jelentette be kedden a kiadó.

A The Autobiography of Mark Twain címet viselő nagyszabású munkát az író halálának századik évfordulója alkalmából jelentetik meg teljes egészében. Az önéletrajzi mű sikere meglehetősen szokatlan, nemcsak azért, mert jó régen született, hanem azért is, mivel a szóban forgó írások visszaemlékezésekből, kommentárokból és újságcikkekből állnak. Twain évekig dolgozott memoárján, de sohasem fejezte be.

Az elmúlt évtizedekben megjelentek ugyan idézetek az önéletrajzból, de saját kérésére nem publikálták markáns véleményét a korabeli aktuális témákkal kapcsolatban. Mark Twain úgy tartotta: a teljes anyag megjelentetésével jobb várni a halála után száz évet.
Twain 75 esztendős korában 1910. április 21-én hunyt el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását