2024. május 6. - Ivett, Frida

Jubileumi lemezbemutató

Jubileumi koncertjét tartja jövő szombaton a dallamos zenét és metált játszó FreshFabrik együttes. A Petőfi Csarnokban fellépő zenekar nevét mára Európa-szerte ismerik. Az Arany Zsiráf-díjas csapat idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját.
2008. március 23. vasárnap 07:56 - Hírextra
Az együttes öt nagylemezt, egy koncertalbumot adott ki, dalai harminc válogatásalbumon szerepelnek, több film betétdalát is a ők szerezték.

A FreshFabrik négyszer játszott a Sziget Nagyszínpadán, fellépett például az AC/DC vagy a Ramstein előzenekaraként. Albumaik megjelentek ausztrál, holland, brit, olasz, cseh kiadásban is. Tizennégy hazai, országos és megannyi európai turnén vettek részt.

Az évek során mintegy negyven tagot felvonultató "zenei alkotó műhely" ezen a koncerten ismét köreiben tudhatja azokat a fontosabb személyeket, akik öregbítették a zenekar hírnevét. A két alapító - Kovács Levente és Szabó András - társaságában tehát Vörös András, Horvát István, Somlai Tamás, Schram Dávid, Keszei Krisztián, Barabás Béla, Oláh Szabolcs és Koncz Mátyás is színpadra lépnek.

A zenekar 2008-ban Finest címmel best of-albumot is kiadott. A dalok egy része ismerős, a régebbi slágereket is megpróbálták korszerűbb hangzásban feldolgozni. A lemez különlegessége, hogy néhány olyan szám is szerepel rajta, amelyet még sehol sem hallhatott a közönség. Ilyen például a Life is Passing by, amely legelső road movie-klipje a zenekarnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását