2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Devecser: még több út járhatatlan

Devecserben még mindig vannak utcák, ahova nem lehet eljutni; a Torna-patak menti utcákról gépi és kézi erővel próbálják összegyűjteni a kiömlött vörösiszapot - tapasztalta szerdán a helyszínen az MTI tudósítója.
2010. október 20. szerda 16:14 - HírExtra
Toldi Tamás polgármester elmondta: teherautókkal hordják az utcákból az iszapot, amely helyenként még olyan mélységű, hogy autókat találnak alatta.

A városban rendőrök járőröznek, fehér és sárga védőruhás-maszkos emberek lapátolnak az udvarokban és a hátsó kertekben. Az eső valamelyest nehezíti a munkákat, az utcákról folyik a vöröslő lé a csatornákba.

Devecserbe továbbra is csak az ott lakók és a mentesítésen dolgozók mehetnek be.
Egyetemisták is segítik önkéntes munkájukkal a kármentesítést, a kisvárosban az MTI tudósítója szerdán a Nyugat-Magyarországi Egyetem szombathelyi csapatával találkozott. Az egyetemisták elmondták, hogy azonnal jelentkeztek az egyetemen kifüggesztett felhívásra, hogy segítsenek az iszapömlés károsultjainak. A tűzoltók és a rendőrök közül is sokan más városokból érkeztek segíteni, heti váltásban dolgoznak már több mint két hete.

Toldi Tamás elmondta, hogy nagyon hálásak a segítségért, megható a nagy összefogás, amit tapasztalnak. Raktáraik megteltek az adományokkal, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete fogja kiosztani őket.

A polgármester szólt arról is, hogy a felmérésekből kiderült: többen a településen maradnának, a család és a munkájuk is ideköti őket. A vállalkozásokat a helyi adók eltörlésével marasztalják, és a cégek külső megrendelőit is arra kérik, ne pártoljanak el a régió termékeitől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását