2024. április 26. - Ervin

KDNP: a különadó csak minimálisan hárítható a fogyasztóra

A válságadó által érintett vállalatok legfeljebb csekély mértében háríthatják át új terheiket a fogyasztókra a hatósági árszabályozás, illetve az erős piaci verseny miatt - mondta Hargitai János (KDNP) az egyes ágazatokat terhelő különadóról szóló törvényjavaslat összevont általános és részletes vitájában, hétfőn este a parlamentben.
2010. október 18. hétfő 21:19 - HírExtra
Hargitai János vezérszónoki felszólalásában úgy fogalmazott, hogy a kormány véget akar vetni a "kisemberek megsarcolásának", és a közteherviselésbe az adózásból idáig kisebb részt vállaló multinacionális cégeket is be kívánja vonni.

A kormánypárti képviselő a válságadó árnyoldalaként említette, hogy azáltal évente mintegy 15 milliárd forinttal csökken a vállalkozásoktól beszedhető társasági adóbevétel, de elmondása szerint a kabinet számolt ezzel a következménnyel.

A kereszténydemokrata politikus a Költségvetési Tanács véleményét tolmácsolva kiemelte: a válságadó révén javulhat a költségvetés jövedelempozíciója, ami az ország hitelességének javulását eredményezheti.

Hozzátette: adósságszolgáltatásának javulásával Magyarországnak kisebb kamatprémiumot kell fizetnie a jövőben.

Hargitai János megjegyezte továbbá, hogy a válságadó segít a jövő évi költségvetési hiány 3 százalék alá szorításában is, ennek köszönhetően pedig a költségvetés joga újra visszakerülhet a magyar parlamenthez a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását