2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Segélyszállítmány

Segélyszállítmányt indít Románia árvíz sújtotta megyéibe csütörtökön a Magyar Vöröskereszt - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.
2008. július 29. kedd 17:54 - Hírextra
A szállítmány két tonna tisztítószer-sűrítményt, öt tonna konzervet, 12 raklap takarót, valamint matracokat és 1.400 darab - kiskonzervből, kanálból, villából és tisztítókendőből álló - túlélési csomagot tartalmaz - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Magyar Vöröskereszt emellett felhívással fordul a lakossághoz, kérve minden jóérzésű adományozó hozzájárulását az árvíz sújtotta térségek rászorulóinak a támogatásához.

Emlékeztettek, hogy az elmúlt napok áradásai Romániában súlyos emberi és anyagi áldozatokat okoztak. A Suceava, Iasi, Botosani, Neamt és Máramaros megyéket sújtó természeti katasztrófa öt ember életét követelte. Mintegy 12.000 embert telepítettek ki. Az anyagi kár is jelentős: az árvíz több mint 2.000 házat öntött el, ezek közül 73 megsemmisült.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását