2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nincs kétezer irodista a BKV-nál?

A BKV-s szakszervezetek cáfolták azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint meghaladja a kétezret az irodisták száma a közlekedési vállalatnál.
2010. október 15. péntek 17:45 - HírExtra
Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke az MTI-nek azt mondta, a BKV-nál dolgozó összes szellemi létszám 2224 fő, de ebből azok, akik adminisztrációt végeznek, alig ezren vannak.

Szellemi munkásként vannak beosztva a jegypénztárosok, diszpécserek, művezetők, üzemvezetők és anyagellátással foglalkozók is; a menetrendkészítők és a bérelszámolók is ugyanebbe a kategóriába sorolhatók - mondta Gulyás Attila. Ők nem mind a BKV székházában dolgoznak, hanem a közlekedési cég telephelyein, buszgarázsaiban is.

Hangsúlyozta, 2006-hoz képest így is nyolcszázzal kevesebb munkavállaló dolgozik a BKV-nál, közülük mintegy háromszázan szellemi dolgozók voltak. Úgy vélte, a BKV mostani rossz szerkezeti struktúrájáról át kell térni a divizionális szerkezetre, mert ezzel költséghatékonyabbá válhat a társaság.

Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének alelnöke az MTI-nek azt hangsúlyozta, hogy tévesek azok az adatok, amelyek 3200 buszvezetőről, illetve alkalmazottról szólnak. Hozzátette: a BKV-nál összesen 4500 járművezető dolgozik.

A szakszervezeti vezető szerint a BKV munkavállalóinak hiteléért és elismeréséért az új városvezetésnek is ki kell állnia, és nincs szükség arra, hogy létszámleépítés kilátásba helyezésével "a kedélyeket felborzolják".

A Blikk hétfőn írt arról, hogy "nagyközségnyi létszámú" irodistát foglalkoztat a BKV az Akácfa utcai székházban, Tarlós István főpolgármester pedig szerdán arról beszélt, hogy felülvizsgálják, miért dolgozik a BKV-nál ugyanannyi irodista, mint buszsofőr.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását