2024. május 20. - Bernát, Felícia

Ismét Puskás az élen

Ismét Puskás Imrét (Fidesz-KDNP) választották a Tolna Megyei Közgyűlés elnökévé, a politikus az első elnök Tolnában, aki két egymást követő ciklusban vezeti a megyei önkormányzatot.
2010. október 14. csütörtök 14:58 - HírExtra
Puskás Imrét a 15 tagú közgyűlés tizenegy igen szavazattal támogatta, hárman érvénytelenül voksoltak, az elnök nem vett részt a szavazásban.

A közgyűlés az elnök javaslatára - szintén tizenegy támogató és három érvénytelen szavazattal - a korábbi alelnököket választotta újra: a főállású alelnök Kapitány Zsolt (Fidesz-KDNP), a társadalmi megbízatású alelnök Pálos Miklós (Fidesz-KDNP) maradt.

A közgyűlés korábbi 41 fős létszáma csaknem harmadára csökkent: a testületben a Fidesz-KDNP tíz, az MSZP három, valamint a Jobbik két képviselője foglal helyet.

Puskás Imre a megválasztása után a közgyűlés előtt arról beszélt, hogy "finanszírozási katasztrófa” történt az elmúlt négy évben, "az előző kormányzat szándékosan próbálta ellehetetleníteni” a megyei önkormányzatot, amelyet 3-4 milliárd forintos veszteség ért.

"Kilátásaink nem túl fényesek" - mondta az elnök, hozzátéve, hogy a kormányváltás egy dologra biztosan nem képes: olyan forrásokat teremteni, amelyek csak a gazdaság talpra állításától várhatóak. Lehet, hogy az eddigieknél is takarékosabb költségvetést kell összeállítani - jegyezte meg.

A közgyűlés az elnök fizetését havi 615 ezer, a főállású alelnökét 533 ezer, a társadalmi megbízatású alelnökét 266.400 forintban állapította meg. A három vezető javadalmazása 2006 óta nem változott.

Az alakuló ülésen Tóth Endre Géza (Jobbik) az elnöki fizetés felezését javasolta, arra hivatkozva, hogy Puskás Imre egyben országgyűlési képviselő is; a közgyűlés a módosító indítványt nagy többséggel elutasította.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását