2024. május 5. - Györgyi

Tarlós megnevezte helyetteseit

A főpolgármester városüzemeltetésért felelős helyettese György István lesz, az oktatásért és a kulturális ügyekért Csomós Miklós, a pénzügyekért Bagdy Gábor, az egészségügyért és a szociális ügyekért pedig Pesti Imre felel majd - derült ki azon a szerdai sajtótájékoztatón, amelyen Tarlós István megnevezte helyetteseit.
2010. október 13. szerda 12:19 - HírExtra
Mint a főpolgármester közölte: az eddiginél kevesebb, nyolc bizottság működik majd, ezeknek a korábbi kilenc-tizenegy helyett hét tagjuk lesz, a bizottságok felét pedig ellenzéki elnök vezeti majd. Az ellenzéknek komoly pozíciókat ajánlanak - fogalmazott a politikus, hozzátéve: a Fidesz-KDNP négy elnököt és öt alelnököt, az MSZP két elnököt és öt alelnököt, az LMP és a Jobbik pedig egy-egy elnököt és három-három alelnököt jelölhet a bizottságokba.

A főpolgármester tájékoztatása szerint a bizottságok közül a gazdasági, az oktatási és az egészségügyi kérdésekkel foglalkozó testületeket a Fidesz vezeti majd, míg a pénzügyekért és a városfejlesztésért felelőseket az MSZP.

Az ellenőrzésben is az ellenzéké lesz a vezető szerep - ígérte Tarlós István.

Öt-hat tanácsnok segíti majd a Fővárosi Önkormányzat munkáját, közülük ketten szocialisták lesznek - közölte a főpolgármester, hozzátéve: a tanácsnokok komoly feladatokat kapnak majd, teljesítményarányos díjazásban részesülnek, és közvetlenül neki tartoznak felelősséggel.

A cégeknél megszüntetik az igazgatótanácsokat, kivéve a vegyes, tehát részben külföldi tulajdonú társaságokat, a BKV-t, a Budapesti Városüzemeltetési Központot (BVK) és a Budapesti Közlekedési Központot (BKK) - folytatta, hozzáfűzve: azonban a szocialisták helyet kapnak a BVK, az LMP BKK, a Jobbik pedig a BKV igazgatótanácsában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását