2024. május 5. - Györgyi

MSZP: nem kételkednek Szalaiban

A Magyar Szocialista Pártnak (MSZP) nincs kétsége afelől, hogy Szalai Annamária tartja a szavát, és valóban új fejezetet nyit a magyar médiatörténetben - közölte a párt kedden az MTI-vel.
2010. október 12. kedd 18:23 - HírExtra
Mint emlékeztettek: Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és Médiatanácsának kilenc évre kinevezett elnöke ma azt mondta, "itt az ideje, hogy új fejezet kezdődjön és a médiahatóság áttekinthetően, kiszámíthatóan működjön".

Az MSZP nem kétli, hogy Szalai Annamária tartja a szavát és "röpke" kilenc éves regnálásával valóban új fejezetet nyit a magyar médiatörténetben - tették hozzá.

"Biztos, hogy a médiahatóság kiszámíthatóan fog működni, hiszen a Médiatanács százszázalékos narancs összetétele garantálja, hogy minden körülmények között a jelenlegi kormánypártok szája íze szerint cselekedjen" - közölte a párt.

Az "áttekinthetőséggel" kapcsolatban pedig azt írták, hogy "nyilván jut majd abból is kevés, várhatóan annyi, mint egy jól fejlett közép-ázsiai autokráciában".

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és Médiatanácsának elnöke szerint itt az ideje, hogy új fejezet kezdődjön és a médiahatóság áttekinthetően, kiszámíthatóan működjön; Szalai Annamária erről a médiatanács bemutatkozó sajtótájékoztatóján beszélt kedden Budapesten.
Az eseményen bemutatták a parlamentben hétfőn megválasztott médiatanács négy tagját, Auer Jánost, Kollarik Tamást, Koltay Andrást és Vass Ágnest.

Szalai Annamária hangsúlyozta: folyamatos, stabil működési környezetet szeretnének. Hozzátette: az NMHH előtt jelenleg háromszáz előterjesztés van, s ezek legnagyobb részét a régi hatóságtól, az Országos Rádió és Televízió Testülettől veszik át.

A sajtótájékoztatón a hatóság elnöke kifejtette: a jelenlegi közmédiarendszer pazarló és fenntarthatatlan, és a hatósági oldal is megújításra szorul, viszont a jó hagyományokat tovább szeretnék vinni az új rendszerben. Rámutatott: a médiahatóságnak 2009 novembere óta nem volt elnöke, valamint csonka volt a testülete. Ezért komoly ügyhátralékot örököl az új testület, ezeket az ügyeket pedig minél előbb meg kell oldani, készülve arra is, hogy közben bizonyosan lesznek új előterjesztések is.

Szalai Annamária azt mondta: a szolgáltatóknak fontos, hogy kiszámíthatóan, egyforma mércével, következetesen alkalmazza a jogot a hatóság. Kiemelte: emellett az alkotmányos alapjogok érvényesülését, a kiskorúak védelmének érvényesülését is fokozottan szem előtt tartja majd a hatóság. "Mindenekfelett" pedig a közösség jogainak képviselete a feladata a hatóságnak, hiszen az állampolgárok megbízatásából végzik munkájukat - mutatott rá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását