2024. április 19. - Emma

Megválasztották a médiatanácsot: már holnap akcióba lendülnek

A médiatanács már kedden összeül és megkezdi a munkáját - nyilatkozta Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a médiatanács elnöke hétfőn, a médiatestületek parlamenti megválasztását követően.
2010. október 11. hétfő 19:56 - HírExtra
Szalai Annamária azt mondta: a médiatanács már kedden delegálja a plusz két főt a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumába.

Arra a kérdésre, hogy a médiatanács elnökeként mikor ajánl vezérigazgató-jelölteket a médiatanácsnak, azt válaszolta: igyekszünk, hogy minél előbb új vezetőket kapjanak a közmédiumok és az új szervezetek működőképesek legyenek.

Az Országgyűlés hétfőn döntött az öttagú médiatanács létrehozásáról, amelyet Szalai Annamária az MNHH elnökeként vezet. Hétfőn létrejött a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma is: a nyolctagú testületből hatot megválasztott a parlament, az elnököt és további egy tagot a médiatanácsnak kell delegálnia.

A törvény szerint a médiatanács elnöke közszolgálati részvénytársaságonként 2-2 vezérigazgató jelöltre tesz javaslatot a médiatanácsnak, amely elfogadja a jelölteket és javasolja a kuratóriumnak, hogy válasszon ki egyet-egyet közülük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását