2024. május 2. - Zsigmond

Katonákat toboroznak a kaposvári logisztikai ezredhez

Szerződéses katonákat, civil alkalmazottakat toboroznak a Magyar Honvédség külföldön szolgáló katonáit ellátó kaposvári logisztikai ezredhez; a jelenlegi 770 fős állomány az idén 130-cal bővül - közölte Gavlik Péter alezredes pénteken az MTI-vel.
2008. január 4. péntek 16:47 - Hírextra

Ismerve a Somogy megyei lehetőségeket ez a létszámbővülés viszonylag nagy jelentőségű a kaposvári munkaerő piacon - mondta az ezred irányításával megbízott parancsnok.

Tájékoztatása szerint rendkívül nagy az érdeklődés. Sok diplomás - jogászok, bölcsészek, egészségügyi szakember - is szeretne az ezrednél munkát találni, de a korábban Kaposváron, vagy Taszáron szolgált, majd az ország más alakulataihoz került hivatásos katonák közül is többen szeretnének visszakerülni Kaposvárra.

Az is vonzó a fiatalok számára, hogy részt vehetnek külföldi missziókban, valamint különböző juttatásokat kapnak a fizetésen felül - tette hozzá a parancsnok, aki mindezek miatt úgy véli, nyárra sikerül feltölteni az állományt.

Fehér Gábor, a Toborzó és Érdekvédelmi Iroda kaposvári vezetője ugyancsak arra számít, hogy sokan jelentkeznek majd a tiszti és tiszthelyettesi posztokra, s az egyéb beosztásokra, például szakácsnak, gépkocsivezetőnek vagy szerelőnek.

Hozzátette: a nettó 80-150 ezer forint kezdő fizetés, s az egyéb juttatások ugyancsak vonzóvá teszik a katonai pályát, s nem csak a férfiak számára. Tavaly a jelentkezők 14 százaléka nő volt, s úgy tűnik ez az arány a jövőben tovább növekszik.

Fehér Gábor elmondta: a toborzóiroda felvette a kapcsolatot a regionális munkaügyi kirendeltségekkel is, így az ott jelentkezők is tájékoztatás kaptak a kaposvári logisztikai ezrednél való elhelyezkedés lehetőségéről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását