2024. június 2. - Kármen, Anita

Izrael: népszavazást tartanak?

Az izraeli kormány támogatja azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében népszavazást tartanának, mielőtt beleegyeznének a Golán-fennsík vagy Kelet-Jeruzsálem feladásába - jelentette be hétfőn az igazságügyi minisztérium szóvivője.
2010. október 11. hétfő 14:35 - HírExtra
A kormányzó Likud párt egyik képviselője által benyújtott törvénytervezet szerint abban az esetben nem kellene népszavazásra bocsátani a kérdést, ha a palesztinokkal vagy Szíriával kötendő megállapodás keretében a két szóban forgó területről való kivonulást a parlament kétharmados (minősített) többsége támogatja - tette hozzá a szóvivő.

Elemzők szerint a jogszabály - ha hatályba lép - jelentősen megnehezítheti a palesztinokkal és Szíriával folytatandó béketárgyalásokat, ugyanis hátráltathat, s ennél fogva akár meg is hiúsíthat mindenfajta kivonulást a Golán-fennsíkról, amelynek visszaadását Szíria egy Izraellel kötendő békeszerződés előfeltételének tekinti, avagy Kelet-Jeruzsálemből, amelyet a palesztinok leendő államuk fővárosává akarnak megtenni.

Izrael mindkét területet az 1967-es háborúban foglalta el, majd be is kebelezte (annektálta) őket.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását