2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Börtönbe zárják a támadókat

Fegyházbüntetést szabott ki a Debreceni Ítélőtábla hétfői jogerős ítéletével három fiatalemberre, akik 2008 tavaszán életveszélyesen bántalmaztak és kiraboltak egy férfit a Hajdú-Bihar megyei Hosszúpályiban - közölte az intézmény sajtótitkára.
2010. október 11. hétfő 13:40 - HírExtra
Koszta János tájékoztatása szerint a bíróság a három vádlottat mint társtettest életveszélyt okozó testi sértés, csoportosan elkövetett rablás és magánlaksértés bűntettében találta bűnösnek. Az ítélőtábla - helybenhagyva az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság ítéletét - az elsőrendű vádlottra nyolc év, a másodrendűre hét év, míg a harmadrendűre nyolc év hat hónap fegyházbüntetést szabott ki.

A településen 2008. május 15-én éjjel négy, 20 év körüli fiatal alumíniumot lopni indult el. A harmadrendű vádlott javaslatára a sértett házához mentek, tudva, hogy az ott lakó 60 éves férfi nem lát jól. A vádlott korábban már megkísérelt értéktárgyakat eltulajdonítani a sértett portájáról.

A házhoz érve a negyedrendű vádlott - akinek 35 ezer forintos pénzbüntetése már első fokon jogerőre emelkedett - közölte, hogy betörésben nem vesz részt, így a kertben talált alumíniumhulladékkal távozott. A másik három vádlott felfeszítette a bejárati ajtót, erre az ott lakó férfi felkelt és kiment a házból. A vádlottak pénzt követeltek tőle, de a sértett közölte, hogy nincs pénze és próbálta a vádlottakat az udvarról kitolni.

Ezután a három fiatalember a sértettet a fején és a felsőtestén legalább 9 alkalommal közepes, illetve nagy erővel megütötte, megrúgta. A férfi a földre esett, a vádlottak otthagyták és a házba mentek. A sértett ezután szintén bement az épületbe és leült az ágyára, miközben a három vádlott egy elektromos fűrészt, egy paplant és hatezer forint készpénzt vitt el a házból. A férfi a bántalmazást követően igen rossz állapotba került, egy napot pihent, majd értesítette a szomszédokat a történtekről, akik mentőt hívtak hozzá.

A sértett egyébként 2008. június 29-én meghalt, halálát természetes eredetű megbetegedések okozták, melyek nem álltak összefüggésben a bántalmazásával - mutatott rá Koszta János.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását