2024. május 27. - Hella

A fiatal gazdák a kormány mellett állnak

A kormányváltás óta hozott döntések alapján az egyéni-családi gazdálkodói réteg, valamint a fiatal gazdálkodói generáció számíthat a kormány támogatására - állapította meg a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) legutóbbi soron kívüli országos gyűlésén.
2010. október 11. hétfő 15:03 - HírExtra
A döntések közül - az AGRYA szerint - kiemelendő a Nemzeti Földalap újbóli felállítása. A fiatal magyar gazdákat tömörítő szervezet üdvözli, hogy pályakezdő, fiatal gazdálkodók támogatása külön is megjelenik a földbirtok-politika irányelvei között. Az AGRYA várja az ehhez kapcsolódó szabályozást, és kész annak előkészítésében részt venni.

A külföldiek földvásárlási moratóriumával kapcsolatban a fiatal gazdák bíznak abban, hogy sikerül olyan szabályozást megalkotni, amely megfelel az uniós jogszabályoknak, és a nemzeti érdekeket is figyelembe veszi. Nagyon fontos lépésnek tartják az alkalmi és idény foglalkoztatás újraszabályozását is, amely véleményük szerint megfelelő kereteket teremt a mezőgazdaság speciális foglalkoztatási igényeihez.

A termelői és házi élelmiszer feldolgozás és értékesítés módosított szabályai pedig megteremthetik a helyi piacok újraindulásának feltételeit - vélik. Az AGRYA üdvözli az agrár- és vidékfejlesztési intézményrendszer átalakításának szándékát is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását