2024. május 3. - Tímea, Irma

Megkezdődik a főút megerősítése

A jövő évben megkezdődik a Zalalövőn is áthaladó 86-os főút megerősítése: a megnövekedett forgalom indokolttá teszi, hogy a településen a beruházással párhuzamosan megépüljenek a főút mellől hiányzó járdák és kerékpárutak - tájékoztatta Vertetics László a
2008. február 14. csütörtök 18:33 - Hírextra

A tervek szerint Körmendig négysávos út épül a 86-os főúton, Zala megyében pedig megerősítik az útburkolatot.

Vertetics László szerint a Zalalövőn áthaladó út nem alkalmas a megnövekedett forgalom lebonyolítására. Végleges megoldást a Zalalövőt elkerülő út megépítése jelentené, erre azonban jelenleg nincs lehetőség. A fél évvel ezelőtti forgalomszámlálás adatai szerint naponta átlagosan 6.000 jármű halad keresztül a városközponton. Az éjszaki órákban kisebb a forgalom, a nappali időszakban percenként 20 jármű halad át a városon.

Az alpolgármester elmondta, ugyancsak megoldatlan a külterületeken a közlekedés. A főút mellett északi és déli irányban nem épültek járdák, kerékpárutak, a városközpontból nem lehet

Biztonságosan eljutni sem az északi iparterületre, sem a 200-250 lakosú nagyfernekági városrészbe. Az ipari park létesítményeiben - nyomdában, faipari üzemben és a tehenészetben - közel négyszáz helybéli dolgozik, akik naponta gyalog vagy kerékpárral teszik meg a forgalmas főúton az utat.

Jelenleg a kerékpárútnak van realitása, kiépítéséhez pályázati forrás igénybevételére is van lehetőség. A külterületeket a városközponttal összekötő három kilométeres út megépítése 50 millió forintban kerülne, a járda építéskor további fejlesztésre - mint például a közvilágítás - lenne szükség, ami tovább növelné a költségeket - tette hozzá Vertetics László.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását