2024. április 26. - Ervin

Kérdések a kohéziós politika jövőjéről

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén a következő kérdést szegezte a Bizottságnak: hogyan képzeli 2013 után a kohéziós politika jövőjét, különös tekintettel a kohéziós politika célkitűzéseire, prioritásaira és felépítésére?
2010. október 7. csütörtök 19:44 - HírExtra
Amikor a kohéziós politika jövőjéről, különös tekintettel a kohéziós politika célkitűzéseiről, prioritásairól és felépítéséről beszélünk, feltétlenül említést kell, hogy tegyünk az egész Unióra kiterjedő, az uniós és regionális energiapiacok integrációját és a megújuló energiaforrások felhasználását előmozdító stratégiai infrastruktúrahálózatról is - véli Herczog Edit szocialista EP-képviselő.

Felmerült az a kérdés is, hogy vajon készít-e a Bizottság felmérést azokról a pénzügyi forrásokról, amelyek nélkülözhetetlenek az európai gazdaság intelligens és fenntartható fejlődését biztosító kohéziós politika hatékony és eredményes végrehajtásához, valamint amelyek biztosítják, hogy a kohéziós politika az Unió egészében hiteles maradjon?
 
Herczog szerint az uniós energetikai befektetések egy nagyon fontos hányadát a strukturális alapokból finanszírozott városi és vidéki fejlesztési projektek teszik ki. Ide tartoznak többek között a távhő-beruházások, az egyes energiahatékonysági projektek, a helyi és regionális energiahálózati fejlesztési projektek.
 
A jövőben is javítani kell a meglévő uniós alapok energiahatékonysági intézkedéseket szolgáló felhasználását; és elő kell segíteni a strukturális alapok és a Kohéziós Alapból származó források ezen célra történő nagyobb arányú felhasználását.
 
Az energetika terén a kutatásra, fejlesztésre és demonstrációkra szánt forrásokat 2020-ra a jelenlegi szinthez képest meg kell kétszerezni, ideértve a jövőbeni uniós költségvetésben különösen a megújuló energiára, az intelligens hálózatokra és az energiahatékonyságra elkülönített források jelentős növelését; ennek egyik eszköze pedig az EU 2013 utáni kohéziós és regionális politikája lehet - teszi hozzá a képviselőnő írásbeli hozzászólásában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását