2024. április 29. - Péter

Pécsre látogat az EB elnöke

A pécsi jubileumi rektorkonferencia díszvendége José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke lesz; a tervek szerint Orbán Viktor miniszterelnökkel együtt nyitja meg az rendezvényt október 12-én - közölték a szervezők.
2010. október 6. szerda 18:36 - HírExtra
Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program elindításának 25. évfordulója és a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa év alkalmából európai egyetemek rektorai vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) október 11-én este kezdődő jubileumi rektorkonferenciáján.

A másnap délelőtti megnyitó ünnepség díszvendége José Manuel Barroso lesz. A rektorkonferencia egyben Magyarország EU-elnökségének első előkészítő rendezvénye is. A Külügyminisztérium felkérésére előadóként vesz részt az eseményen a belga és a spanyol oktatási miniszter, a magyar EU-elnökségi előkészületekről pedig Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter tart előadást. A háromnapos konferenciára csaknem száz rektor kapott meghívást, köztük a PTE harminc külföldi partnerintézményének vezetői.

A meghívott előadók között van Kroó Norbert, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke, Sándorné Kriszt Éva, a Magyar Rektori Konferencia elnöke és Libor Vozár, a Szlovák Rektori Konferencia elnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását