2024. május 2. - Zsigmond

A király zenekara fellép a Sportarénában

Elvis Presley eredeti amerikai kísérőzenekara, a TCB Band ad koncertet 2011. január 25-én a Papp László Budapest Sportarénában; a csapatban az osztrák Dennis Jale fog énekelni.
2010. október 6. szerda 07:06 - HírExtra
Elvis Presley élete során sohasem járt európai turnén, most azonban, a rock and roll királya születésnapja (január 8-án lenne 76 éves) után nem sokkal adott koncerten az öreg kontinensen is elhangzanak a legnagyobb slágerei - közölte a Showtime Budapest kedden az MTI-vel.

A TCB Band - tagjai: James Burton (gitár), Jerry Scheff (basszusgitár), Glenn D. Hardin (zongora) és Ronnie Tutt (dobok) - 1969 és 1977 között nyolc éven át turnézott Presleyvel. Ők kísérték az énekest legendás Las Vegas-i koncertjein, amelyeket 1969 és 1976 között adott nyaranta és karácsony környékén. Ebben az időszakban napi két fellépés volt: egy délután, majd egy éjfélkor. Presley utolsó koncertje Indianapolisban volt, a Market Square Arenában 1977. június 26-án.

Dennis Jale, az osztrák rockénekes - aki nem Elvis-imitátor - Londonban ismerkedett meg a TCB Banddel, azóta az öt zenész elválaszthatatlan a turnékon, a különleges hangulatú koncerteken.

A budapesti koncert egyik vendége Joe Guercio, Elvis zenekarának zenei vezetője és karmestere lesz. Az est narrátora Joe Esposito, aki Elvis egyik legközelebbi barátja volt, először a hadseregben találkozott vele Nyugat-Németországban. 1960-tól turnémenedzsere és testőre is volt a Királynak, és ott volt 1977. augusztus 16-án is Presley házában, amikor annak fürdőszobájában holtan találták az énekest.

A TCB Band 2011. január 14-16. között Bécsben, 19-én Oslóban, 21-én a németországi Kulmbachban, 23-án Genkben (Belgium) lép fel, Budapest után 27-én Luzernben, 29-én pedig Milánóban ad koncertet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását