2024. május 5. - Györgyi

Változik az írásbeli

Az oktatási tárca tervei szerint a jövő évtől várhatóan már csak központi írásbeli vizsgát kérhetnek a középiskolák a felvételi eljárásuk során - közölte Szüdi János közoktatási államtitkár egy szakmai konferencián szerdán.
2008. március 12. szerda 11:55 - Hírextra

Az államtitkár az MTI kérdésére elmondta: megszűnik a hat- és nyolcévfolyamosok külön vizsgáztatási lehetősége, a gyermekek életkoruknak megfelelő feladatsorokat kapnak majd, amelyeket az oktatási tárca, illetve az Oktatási Hivatal állít össze.

Ezek a feladatsorok elsősorban a diákok kompetenciáját mérik majd.
Szüdi János a változtatások indokaként elmondta: a cél, hogy az egyes középiskolák ne tarthassanak külön felvételi vizsgákat.

Az esélyegyenlőséget az szolgálja, ha nem a tanulók tudását mérik, mert az egyes iskolákban eltérő szinten készítik fel a tanulókat, hanem a meglévő készségeket, képességeket - mondta.
A tárca így szeretné megelőzni azt is, hogy az iskolák már túl korai életkorban szelektáljanak a diákok között jelentős pszichés megterhelést okozva számukra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását