2020. október 1. - Malvin

Problémák a kártyás fizetésnél: nagy a kezelési költség

Több légitársaság is aránytalanul nagy kezelési költséget számít fel a kártyás fizetéseknél - írja a Which? brit piackutató cég jelentése alapján a Turizmusonline.
2010. szeptember 30. csütörtök 17:53 - HírExtra
Az összeállítás szerint a Ryanair, a Bmibaby, az Easyjet, a Monarch, a Thomas Cook Airlines is több tízszeresét számolja fel a kártyás fizetésért a valóban járó díjnak. A bankok Nagy Britanniában csupán 10 pennyt – nagyjából 32 forintot – számolnak fel tranzakcióként, a vásárlónak ugyanez viszont már átlagosan 5 fontjába – mintegy 1.607 forint – kerül.

Magyarországon sincs másképp, példaként említik az easyJet járatait: egy Budapest-Genf viszonylatra szóló, véletlenszerűen kiválasztott menettérti jegy Visa Electron kártyával a meghirdetett árért – 20.800 forintért – vihető. Ugyanez Visa betéti kártyával már 1500 forinttal többe, 22.300 forintba kerül, míg hitelkártyával 3.400 forintot kell ráfizetni a kiválasztott jegyre.

Hasonlóan "szankcionálja" a Wizz Air, ha nem az általuk előnyben részesített módon egyenlíti ki az utas a fuvardíjat. Egy tetszőleges időpontra foglalt Budapest-Stockholm retúr járatra a "Wizz Air hitelkártyás" viteldíj 18.980 forint, banki átutalással, vagy Maestro kártyával 20.360, míg MasterCarddal, vagy Visával fizetve már fel is ugrott a közel 19 ezres alapár 21.370 forintra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását