2024. május 4. - Mónika, Flórián

Visszaéléssel gyanúsítják Lakos Imrét

Hivatali visszaéléssel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség Lakos Imrét, a XI. kerület alpolgármesterét.
2010. szeptember 28. kedd 10:05 - HírExtra
Papp Gábor, Lakos Imre ügyvédje az MTI-nek azt mondta: mind ő, mind védence panasszal élt a gyanúsítás ellen, azt törvénysértőnek és alaptalannak találják.

Az ügyvéd különösnek nevezte, hogy egy 2006-os ingatlanüggyel összefüggésben öt nappal az önkormányzati választás előtt gyanúsították meg Lakos Imrét, aki a Lokálpatrióták Újbudáért Egyesület képviselőjelöltjeként indul a megmérettetésen.

A Magyar Hírlap keddi számában írt arról, hogy kihallgatják a Központi Nyomozó Főügyészségen az SZDSZ-ből kilépett Lakos Imrét, a XI. kerület alpolgármesterét, akit várhatóan meggyanúsítanak a Kopaszi-gát körüli visszaélések miatt.

Nem a Kopaszi-gát?


Nem a Kopaszi-gáttal, hanem egy Budafoki úti ingatlannal kapcsolatos jogvita miatt hallgatták ki kedden gyanúsítottként Lakos Imrét, a XI. kerület alpolgármesterét - tudta meg az MTI az ügyet jól ismerő forrásból.

Az MTI információi szerint az ügy egy önkormányzati ingatlan tulajdonjogának átruházásához kapcsolódik, amelyben a gyanú szerint Lakos Imre a hivatali helyzetével visszaélve részt vett.

A gyanúsítás tényét az eljáró Központi Nyomozó Főügyészség hivatalosan még nem erősítette meg, az alpolgármester ügyvédje, Papp Gábor ugyanakkor az MTI-nek korábban elmondta: törvénysértőnek és alaptalannak tartják a gyanúsítást és panasszal éltek ellene.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását