2024. május 4. - Mónika, Flórián

Soltész: a kormány számít a Karitatív Tanács segítségére

A Fidesz-KDNP-kormány számít a Karitatív Tanács tagszervezeteinek előzetes kontrolljára a szociális tárgyú jogszabályváltozások kidolgozásában - mondta Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
2010. szeptember 28. kedd 14:33 - HírExtra
A szervezet megalakulásának tizedik évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatón az államtitkár emlékeztetett: az első Orbán-kormány hozta létre 2000-ben a Karitatív Tanácsot azért, hogy az elkobzás útján állami tulajdonba került termékek megtervezett módon jussanak el a rászorulók részére.

Mint mondta, a kormány számít a tanács tagszervezeteinek - a Baptista Szeretetszolgálat Alapítványnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, valamint a Magyar Vöröskeresztnek - az előzetes kontrolljára a szociális jogszabályváltozások kidolgozásában.

Hozzátette: a kormány számít a tagszervezetek segítségére az erkölcsi és a lelki megújulásban is, hiszen az országban "erkölcsi válság is volt az elmúlt időszakban".

Az államtitkárság tájékoztatója szerint a tanácsnak évente több mint egymilliárd forint értékű árut ajánlanak fel, amelynek körülbelül hetven százalékát fogadják el és juttatják el a rászorulókhoz a tagszervezetek.

Mint a tájékoztatóból kiderül, a minisztérium minden évben anyagi segítséget nyújt a tagszervezetek munkájához, a támogatás idén is hárommillió forint, amelyet a szervezetek saját forrással egészítenek ki.

A tagszervezetek azonnal el tudnak juttatni minden olyan terméket a rászorultaknak, amin nincs márkajelzés, vagy a rajta levő jelzés nem hamis.

A tájékoztató szerint a tanács egyebek közt a márkátlanítás egyszerűsítése érdekében szorosabb kapcsolatot szeretne kiépíteni az elkobzó hatóságokkal, kiemelten a vám- és pénzügyőrséggel és a márkaképviselőkkel.

Soltész Miklós és Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos a sajtótájékoztatón emléklapot adományozott a négy tagszervezeten kívül az egykori alapító Katolikus Karitásznak is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását