2024. június 17. - Laura, Alida

Van esély a közvetlen vonatösszeköttetésre

Reális esély nyílt arra, hogy megmarad a közvetlen vasúti összeköttetés Eger és a főváros között - közölte Lukács Tamás kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerdán Egerben.
2009. november 4. szerda 16:17 - HírExtra
Hónig Péter, a közlekedési tárca vezetője egy napirend előtti felszólalására reagálva kedden tett erre ígéretet az Országgyűlésben, ami rögzítésre került a jegyzőkönyvben is - mondta az egri vasútállomáson megtartott sajtótájékoztatóján a honatya.
A minisztérium korábban bejelentette, hogy négy megyei jogú város, Eger, Hódmezővásárhely, Salgótarján és Szekszárd, illetve a főváros között megszűnik a közvetlen vasúti összeköttetés.

Lukács Tamás elmondta: felszólalását megelőzően személyesen is megkereste Hónig Pétert.

A találkozó alkalmával emlékeztette arra, hogy Budapest és a Balaton után Eger az ország leglátogatottabb turisztikai célpontja, illetve az egri vár az ország legnépszerűbb vidéki múzeuma.

Ráadásul néhány éve 200 millió forintot költöttek az egri vasútállomás korszerűsítésére annak érdekében, hogy intercity járatok is közlekedhessenek a megyeszékhely és a főváros között. Vagyis szakmai szempontból nem védhető a közvetlen összeköttetés megszüntetése - érvelt Lukács Tamás.

Habis László, a város polgármestere (Egri Lokálpatrióta Egylet) azt hangsúlyozta: az összeköttetés megszüntetéséről szóló hír annál is inkább meglepetésként érte őket, mert az önkormányzat éppen most fogadta el a pályaudvar környékének rendezési tervét, illetve egy intermodális, vagyis a busz és a vonatközlekedést egy helyre összpontosító csomópont kialakításának a koncepcióját.

Mindezt több éves előkészítő munka előzte meg - fűzte hozzá.

Ebben a helyzetben a közvetlen összeköttetés megtartása mellett el kívánják érni a néhány éve megszűnt intercity vonatok közlekedésének visszaállítását - mondta Habis László.
Jelenleg hét vonatpár közlekedik Eger és Budapest között. A szerelvények hajnali 4 óra 30 perctől két óránként indulnak - hangzott el a sajtótájékoztatón.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását