2024. május 14. - Bonifác

Gyurcsány majdnem biztos a költségvetés elfogadásában

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint majdnem teljesen biztos, hogy lesz parlamenti többsége a költségvetés elfogadásának, amely tartalmazza a napokban bejelentett intézkedéseket. A miniszterelnök erről a Magyar Televíziónak adott interjújában beszélt s
2008. október 29. szerda 23:00 - Hírextra
Véleménye szerint a megszorítások mindenkit érintenek, de nem egyformán. Mint mondta, legrosszabbul a menedzserek és a tulajdonosok járnak, majd a sorban a közalkalmazottak és a piacon dolgozók következnek.

Hozzátette: a legkevésbé azok érzik meg a válságot, akiket a szociális rendszer véd. Ezzel összefüggésben azt mondta, nem kurtítják meg a gyermekekkel kapcsolatos támogatásokat, hanem ezeket az év második felében az infláció mértékével növelni fogják és nem vágják vissza a lakhatási támogatást sem, de akinek tudnak munkát adni, azoknak dolgozni kell. Gyurcsány Ferenc arra a kérdésre, hogy a Világbank, az Európai Unió és az IMF vezetői reformokat, köztük a nyugdíjrendszer átalakítását szorgalmazták, azt válaszolta, nem lát azonnali és sürgető kényszert a reformokra. Nem szeretném, ha Magyarországon az IMF vagy a Világbank csinálna politikát. Azt nekünk kell - szögezte le a kormányfő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását