2024. május 21. - Konstantin

Gyurcsány a hétvégén bejelenti

Tágra nyitja a szerkezeti reformok kérdését kongresszusi beszédében Gyurcsány Ferenc - írta értesüléseire hivatkozva a pénteki Népszabadság..
2009. március 20. péntek 07:00 - HírExtra
A pártelnökség előzetes tájékoztatást kért a kormányfőtől arról, hogy mit mond majd a hétvégén megtartandó kongresszusnak. Gyurcsány Ferenc szombaton reggel, a tanácskozást megelőzően, rendkívüli elnökségi ülés keretében tesz eleget a kérésnek.

Az bizonyos, hogy ennek során a kormányfő konkrét válságkezelő lépéseket is ismertet, s olyan intézkedésekről is beszélni fog, amelyek továbbmennek a jelenlegi csomagnál, de tartalmuk eltér a Reformszövetség által ajánlottaktól - olvasható többek között a lapban.

A Népszabadság értesülései szerint a kormányfő ugyanakkor gesztust kíván gyakorolni a munkaadók szervezetei, illetve a tudományos akadémia jelenlegi és egykori vezetői által fémjelezett, igen kemény megszorításokat követelő Reformszövetség felé is azzal, hogy kinyitja a szerkezeti reformok kérdését: az egészségügyben, az oktatásban és az államigazgatásban egyaránt.

A kabinet hajlik például arra, hogy felvegye a Reformszövetség által ajánlott irányt, tovább csökkentse az állami kiadásokat, még ha nem is a javasolt 550 milliárd forintos mértékben, hanem csak addig, ameddig a kongresszustól, illetve a frakciótól támogatás szerezhető. Ez a vita hozhat feszült pillanatokat - írta a lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását