2024. június 16. - Jusztin

Ipkovich átadta a polgárok kéréseit Orbánnak

A szombathelyi polgárok nevében levelet adott át Orbán Viktor miniszterelnöknek Ipkovich György szocialista polgármester a város főterén kedden; a levélben támogatást kér a kormánytól a várost érintő fejlesztésekhez, ügyekhez - tudatta az MTI-vel az MSZP szombathelyi szervezete.
2010. szeptember 28. kedd 21:41 - HírExtra
A kormányfő kedden Tatabánya és Veszprém után Szombathelyen is járt, ahol rövid sétát tett a főtéren.

Az MSZP közleménye szerint az elmúlt négy év munkájának köszönhetően az M86-os főút fejlesztése 2013-ra befejeződhetne, így semmi nem indokolja azt, hogy 2015-re halassza a kormány a beruházás végét.

Ipkovich György arra kérte a kormányt, hogy támogassa továbbra is a Vát-Porpác repülőtér fejlesztését, segítve ezzel a szombathelyi munkahelyek létrejöttét.

A levél tartalmazza azt is: a Fidesz megyei vezetése három éve méltatlan módon Szentgotthárdra költöztette a szombathelyi kórház székhelyét.

A város polgármestere arra kérte a miniszterelnököt, járjon közben a kórház székhelyének visszahelyezése érdekében és aszombathelyieknek is lehessen beleszólása a kórház működtetésébe. Közös érdekünk, hogy a kórházi dolgozók visszakapják azokat a jogaikat és juttatásaikat, amelyeket elvett tőlük a megyei fideszes vezetés - fűzték hozzá.

A levél írói szerint a szombathelyi Haladás is megérdemel egy új stadiont. Ezért a dokumentum szerint abban kéri Szombathely a kormány segítségét, hogy városban lévő MÁV-ingatlanokat a lehető legkedvezőbb áron megvásárolhassa, és állami támogatással új stadiont építhessenek a Rohonci úton.

A közlemény szerint Ipkovich György polgármester bízik abban, hogy a Fidesz-kormánynak végre tényleg fontos lesz Szombathely, és számíthat a kormányzat támogatására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását