2024. június 11. - Barnabás

ENSZ: Schmitt Pál ma felszólal a közgyűlésen

Schmitt Pál köztársasági elnök pénteken felszólal az ENSZ 65. közgyűlésének általános vitájában.
2010. szeptember 24. péntek 09:10 - HírExtra
Az államfő, aki hétfőn érkezett meg New Yorkba, mind az ENSZ más fórumain tett eddigi felszólalásaiban, mind pedig a kétoldalú tárgyalásain hangoztatta, hogy Magyarország a 2012-2013-as időszakban ismét a világszervezet Biztonsági Tanácsának (BT) tagja kíván lenni. Schmitt Pál tárgyalópartnereinek olyan dokumentumot nyújtott át, amely magában foglalja annak a politikai irányvonalnak az alapelveit, amelyet Magyarország a BT-tagság betöltése idején képviselni kíván.

Schmitt az ENSZ-nek a Millenniumi Fejlesztési Célok végrehajtását értékelő konferenciáján kijelentette, hogy Magyarország kész megosztani a biztonságos vízellátásban, az élelmiszerbiztonságban és az anyaságvédelmi hálózat kiépítésében szerzett tapasztalatait a fejlődő országokkal.

Az államfő New York-i tartózkodása során öt alkalommal találkozott a metropoliszban, illetve annak környékén élő, mintegy 100 ezer magyar képviselőivel. Schmitt hangoztatta, hogy az új kormány, amely kétharmados felhatalmazást kapott a magyar néptől, már az első napokban olyan döntéseket hozott, amelyek a 15 milliós nemzet egységét szolgálják. Az államfő szerint ilyen volt a magyar állampolgárság megszerzésének megkönnyítése, valamint a trianoni szerződés évfordulójának a nemzeti összetartozás napjává történt nyilvánítása.

ENSZ-béli megnyilvánulásai során Schmitt Pál - aki az egyetlen olimpiai bajnok a világszervezet fórumára összegyűlt, mintegy 140 állami csúcsvezető között - több ízben hangsúlyozta az oktatás, a testnevelés és egészséges életmód szerepét az ifjúságnak a fair play szellemében való felnevelésében, ami meggyőződése szerint a világpolitika alakulására is jótékony hatással lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását