2024. május 19. - Ivó, Milán

Munkahelyeket teremt a környezetvédelem

Arra inti a politikusokat a Természetvédelmi Világalap (WWF), hogy ne becsüljék le a biológiai sokszínűség gazdasági jelentőségét.
2010. szeptember 22. szerda 19:23 - HírExtra
"Európában minden hatodik állást a környezet teremti" - hangoztatta Tony Long WWF-igazgató az ENSZ New York-i székhelyén tartott természetvédelmi konferencián szerdán. A 193 ország miniszterei, állam- és kormányfői részvételével folyó tanácskozáson szó esik az erdők, mocsarak és egyéb életterek drámai csökkenése elleni globális stratégiákról.

Long szerint az európai környezetvédelmi ipar 2005-ben hozzávetőlegesen 3,4 millió teljes idejű munkahelyet teremtett. Ez több az autó- és a vegyipar által teremtett munkahelyeknél. Emellett a környezetvédelem ügye sokkal gyorsabban is terjeszkedik, mint más iparágak.

A konferencián részt vesz José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke és Janez Potocnik, az EU környezetvédelmi biztosa is.

A héten Kína ismertette a 800 ezer dollár összdíjazású biodiverzitás-díj nyerteseinek nevét. A Midori-díjat Jean Lemire kanadai biológus, Gretchen Daily amerikai közgazdász és Emil Salim indonéz kormánytanácsadó kapták a környezetért végzett munkájukért.

Átadták huszonöt szervezetnek és egyéni díjazottnak az úgynevezett Egyenlítő-díjat is. A díjazottak között szerepelnek a kambodzsai Szamraong pagoda buddhista szerzetesei, akik a környező erdők megtartásáért vetették be magukat. Díjat kapott kenyai farmerek egy csoportja és az ecuadori Amazonas-vidék ökoturizmus-projektjének szervezői is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását