2024. május 13. - Szervác, Imola

Koszorúzás volt az Ötvenhatosok terén

Közjogi méltóságok, ,56-os szervezetek és Nagy Imre családjának tagjai koszorúztak az 1956-os emlékműnél csütörtökön Budapesten, az Ötvenhatosok terén.
2008. október 23. csütörtök 12:34 - Hírextra
A katonai tiszteletadással megtartott rendezvényen részt vett Sólyom László államfő, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Kaposvári Bertalan, a Legfelsőbb Bíróság elnöki jogkörben eljáró elnökhelyettese. A Nagy Imre Alapítvány, a Nagy Imre Társaság, a Pofosz, az 56-osok Világszövetsége, az Igazolt Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége, az 56-os Szövetség, a Történelmi Igazságtételi Bizottság, valamint a Politikai Elítéltek Közössége képviselői szintén elhelyezték a megemlékezés virágait.

A teret a rendőrség kordonnal teljesen lezárta, oda csak a meghívottak és az akkreditált újságírók léphettek be.

Az ünnepséget mintegy negyven érdeklődő követte végig a Dózsa György út és a Városligeti fasor találkozásánál. Két férfi "1. Bűnbánat, 2. Jóvátétel, 3. Megbocsátás" feliratú transzparenst tartott a kezében, őket a rendőrök igazoltatták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását