2024. április 28. - Valéria

Horváth rombolást vízionál

Horváth Csaba szerint Budapest, a szabadság városa meghódítására és lerombolására adott parancsot Orbán Viktor, ezért a demokratáknak az október 3-ai önkormányzati választáson ezt meg kell akadályozniuk.
2010. szeptember 19. vasárnap 22:59 - HírExtra
Az MSZP főpolgármester-jelöltje vasárnap a budapesti Erzsébet téren újságírók előtt egy sajtónyilatkozatot olvasott fel.

Ebben egyebek mellett azt írta, hogy "már csak néhány építmény magasodik ki a demokrácia romjai közül", ám ezek a legzavaróbbak a Fidesz számára, mert "szépségükkel és méltóságukkal nap mint nap rámutatnak, mi a különbség a demokrácia romjai és a valódi demokrácia között".

Horváth Csaba szerint a demokrácia "legnagyobb és legszebb, és máig érintetlen legmagasabb épülete" Budapest, a szabadság városa.

A szocialista jelölt szerint a Fidesz-központ és Orbán Viktor "ennek meghódítására, bevételére, ostromára és lerombolására adott parancsot", és ezt akarja végrehajtani jó közkatona módjára Tarlós István október 3-a után.

Horváth Csaba azt hangoztatta: ők, akik a szabad közösségi Budapestben hisznek, ezt nem fogják hagyni. Mint mondta, ez a valódi tétje a budapesti önkormányzati választásoknak, ezért szeretné egyesíteni minden budapesti demokrata erejét.

Horváth Csaba szerint ma Magyarországon nem népszerűsíteni, hanem megvédeni kell a demokráciát, s azt, ami abból egyáltalán megmaradt. Úgy látja, az elmúlt hónapok azt bizonyították, amit az 1930-as, 1940-es évek: hogy "néhány hét elég volt ahhoz, hogy a demokratikus módon hatalomra jutó politikai erők lebontsák a demokráciát, vagy annak jelentős részét".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását