2024. április 26. - Ervin

Rászoruló iskolák kaptak segélyt

Hét és fél millió forint értékű tankönyvcsomagot és 2,5 millió forint készpénzt adott át az Apáczai Kiadó a pályázaton indult rászoruló kisiskolásoknak - tájékoztatta az Élőlánc a kisiskolákért mozgalom az MTI-t kedden.
2008. június 10. kedd 16:12 - Hírextra
A pályázat kiírásban közreműködő mozgalom az Apáczai Kiadóval, valamint a Magyar Nevelők és Tanárok Egyesületével közösen írt ki tendert 2000 fő alatti településen működő kisiskoláknak tankönyvtámogatásra. Mintegy hetven oktatási intézmény jelentkezett és ebből 65 kapott támogatást - közölte Farkas Gabriella, az Élőlánc a kisiskolákért mozgalom koordinátora.

A pályázat részleteiről szólva elmondta, hogy a kiadó által megjelentetett könyveket lehetett igényelni olyan diákok után, akik nem jogosultak tankönyvtámogatásra. A kiadó által megjelölt könyvek nagy része olyan kiadvány, amit több évig használhatnak a tanulók.

Az akciót Lányi András, az Élőlánc Magyarországért civil mozgalom vezetője, az Élőlánc a kisiskolákért kuratórium bíráló bizottságának elnöke szervezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását