2024. május 13. - Szervác, Imola

Több pénzt fordítanak a határon túli magyar programokra

A kormány 250 millió forintot csoportosított át nemzetpolitikai tevékenység, és a határon túli magyarok programjainak illetve egyéb működési jellegű feladatainak támogatására - közölte a Nemzetpolitikai államtitkárság az MTI kérdésére csütörtökön. A kabinet az előző szocialista kormányok által indokolatlanul elvont összegeket kívánta kompenzálni.
2010. szeptember 16. csütörtök 18:37 - HírExtra
A Magyar Közlönyben közzétett, Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes által jegyzett határozat rögzíti, hogy a kormány az államháztartásról szóló törvény alapján biztosított jogkörében azonnali hatállyal elrendeli a negyedmilliárd forint átcsoportosítását a 2010. évi központi költségvetés általános tartaléka terhére.

A határozat a közzétételét követő napon lép hatályba.

A nemzetpolitikai államtitkárság azt közölte: a kormány ezzel a lépésével azt kívánta kompenzálni, amit az előző, szocialista kormányok indokolatlanul vontak meg a határon túli szervezetektől.

Mint kifejtették: fontos, hogy ebben a költségvetési évben ezzel segítsék elő a nemzetpolitikai célok megvalósulását, továbbá így támogassák a működési nehézségekkel küzdő szervezeteket, azok programjait.

"Bár az összeg jelképes a szervezetek igényeihez képest, a magyar kormány minden lehetőséget megragad, hogy a tőle telhető segítséget megadja" - közölte az államtitkárság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását