2024. május 18. - Erik, Alexandra

Semjén: nem gyermektelenségi adó kell

A KDNP elnöke nem támogatná "gyermektelenségi" adó bevezetését, ezzel szemben annak a híve, hogy a gyermeket vállaló családokat külön támogatási formával segítsék.
2010. szeptember 15. szerda 10:33 - HírExtra
Semjén Zsoltot annak kapcsán kérdezték erről a TV2 Mokka című műsorának szerdai adásában, hogy Boross Péter volt miniszterelnök a Heti Válasznak augusztus végén azt mondta, nem ért egyet az adócsökkentéssel, mert ha alacsonyak az adók, a népszaporulat növelését célzó kedvezmények jelképesek lesznek, "azaz marad a különadó mint megoldás, hogy a gyereket nem nevelők is arányosan járuljanak hozzá a közös jövőhöz". A téma meddő nőket érintő vonatkozása kapcsán úgy vélekedett, "nem kell érzelmi kérdést kreálni az ügyből", a nemzet jövőjéhez vagy gyerekneveléssel, vagy különadó fizetésével lehet hozzájárulni.

A miniszterelnök-helyettes szerint csupán "az emberi természet gyarlóságának a tudomásul vétele, semmint valami különösebb politikai felfordulás" jele az, hogy mintegy 10 településen külön jelöltet állít a Fidesz és a KDNP az önkormányzati választáson. A KDNP és a Fidesz viszonyát nem érinti, hogy a jelöltek egy százalékánál helyben vita van - szögezte le Semjén Zsolt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kono
2010. szeptember 16. 08:56
Mi az, hogy "nem kell érzelmi kérdést kreálni az ügyből"?!?! Tehát nem elég, hogy 1) olyanra adót kivetni, ami hülyén kifejezve nincs is...ugyebár... 2) teljes lelki nyugalommal közli, hogy visszaugrunk az időben 30-40 évet... 3) nem érzelmi kérdés volna ez?! Egek, olyat káromkodtam. Persze, hogy a meddőknek - nemcsak anyagilag, de - érzelmileg is megterhelő, hiszen a legtöbben próbálkoznak klinikán, vagy valami kezeléssel, hogy sikerüljön a csöppség megfogantatása... És a homoszexuálisok? Nem kell magukra venniük nekik se, milyen igaz... Ne legyintsünk már arra a csekély százalékára a népességnek, csak azért, mert ők vannak kevesebben...gusztustalan... 4) és ha egy kicsit is rendelkezne a logika áldomásával az úriember, akkor belegondolt volna, hogy ha ettől mégis megugrana a születések száma, akkor még több éhes szájat kéne etetni, amire mint már olyan sokan megfogalmazták azelőtt: nincs anyagi keret! A legtöbb pár - nem egy van ismerettségi körömben - valamiféle anyagi biztonságra törekszik évekig, hogy lebabázzanak, mert ha nincs hová tenni a gyereket, akkor hová vállaljanak ugyan? És hál'égnek ma már azok a nők, akik nem érzik magukat alkalmasnak a gyerekvállalásra, kimondhatják, hogy "nekem nem kell gyerek". Mert láttam olyat is, hogy meg akart a nő felelni az elvárásoknak, férj és két gyerek, aztán nem tudta, kit folytson meg elsőnek...kell még több tönkrement élet nekünk? Így is elég magas a bűnözési meg öngyilkossági ráta... 5) ha jól tudom, nem hangzott el, pontosan hogy gondolja, mi lenne azokkal az elváltakkal, akiknek van gyerekük, de a másik félnél maradtak, vagy akiknek van gyerekük, de gyámság alá vonták a csemetéket a körülmények miatt, vagy akik a párjuk gyerekét nevelik, stb... Áhhh, hosszú...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását