2024. május 22. - Júlia, Rita

USA: kevesebb közúti baleset

Utoljára hatvan évvel ezelőtt volt olyan alacsony az országúti halálesetek száma az Egyesült Államokban mint manapság, hála a biztonsági övek, a biztonságosabb gépjárművek és az ittas vezetés elleni könyörtelen törvények együttes hatásának.
2010. szeptember 9. csütörtök 20:51 - HírExtra
Az amerikai közlekedési minisztérium szerdai beszámolója szerint 2009-ben mintegy 9,7 százalékkal esett vissza a közúti közlekedési halálesetek száma az országban, vagyis összesen 33 808 ember vesztett életét az utakon. Utoljára 1950-ben volt ilyen alacsony az országúti halálesetek száma. Két évvel ezelőtt 37 423-an vesztették életüket az amerikai sztrádákon.

Negyvenegy államban, köztük Washingtonban és Puerto Ricóban is csökkenésről számoltak be. Az első helyen Florida vezet, ahol 422-vel kevesebb haláleset történt tavaly, a második helyen pedig Texas áll, ahol a korábbiaknál 405-tel kevesebben vesztették életüket az utakon. A 160 millió megtett kilométerre eső halálestek száma is rekord mélységekig csökkent az elmúlt évben.

Ez azt jelenti, hogy míg 2008-ban 1,26, addig 2009-ben már csak 1,13 volt a 160 millió megtett kilométerre eső halálestek száma.

Az autópályákon történt halálesetek száma korábban a gazdasági válságok hatására kezdett el csökkeni évről-évre, amikor kevesebben használták az utakat. A tavalyi csökkenés azonban annak ellenére következett be, hogy a becslések szerint az autósok 0,2 százalékkal több mérföldet tettek meg, mint 2008-ban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását