2024. április 25. - Márk

Fotótárlat Debrecenben

Debrecen új arca címmel nyílt fotókiállítás szerdán a cívisvárosban: a tárlat a hajdúsági megyeszékhely utóbbi 10-15 évben elkészült köz- és magánépületei közül mutatja be azokat, amelyek hosszú évekre meghatározhatják a város arculatát.
2010. szeptember 8. szerda 20:02 - HírExtra
A kiállításon az ország különböző részeiből érkezett 12 fotóművész összesen 60 képe mutatja be Debrecen modern építészetének jellegzetességeit, köztük a kiállítás helyszínéül választott Méliusz Központot, amelynek épületében néhány éve kapott helyet a megyei könyvtár is.

Pajna Zoltán alpolgármester a megnyitón úgy fogalmazott: Debrecenben van "anyag", amit be lehet mutatni, hiszen az elmúlt években mind az önkormányzati, mind az állami, egyetemi és magánberuházások terén olyan épületeket adtak át, amelyek komoly lenyomatai a 2000-es éveknek. "Ez a 10-15 év komoly barázdákat, de nem sebeket ejtett Debrecen arcán" - mondta a politikus.

Pecsenye Béla, a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara elnöke beszédében a cívis hagyományok további ápolásának fontosságát hangsúlyozta. A bemutatott épületekről mint Debrecen új arcának szebbik feléről beszélt.

A szeptember 22-ig nyitva tartó tárlaton szereplő épületek között van egyebek mellett a kiállítás- és koncerttermeknek otthont adó Kölcsey Központ, a Főnix Csarnok, a Debreceni Ítélőtábla épülete, a Debreceni Sportuszoda, valamint a Debreceni Egyetem új kollégiumának és élettudományi központjának épülete. Ezek mellett láthatók még hotelek, társasházak, templomok külső és belső építészeti megoldásai.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását