2024. április 27. - Zita

Újabb légimentő-bázis Szentesen

Szentesen épül a hetedik magyarországi légimentő-bázis, a beruházás optimális esetben még idén elkészül, költsége mintegy 80-90 millió forint - jelentette be Kovács Attila, az egészségügyi tárca államtitkára a pénteki budapesti kormányszóvivői tájékoztató
2007. augusztus 31. péntek 15:42 - Hírextra

Az államtitkár beszámolt arról, hogy a minisztérium azért Szentes mellett döntött, mert a légimentőbázis ottani létrehozásához már megvan az építési engedély, illetve a városból a légimentés szempontjából jobban "lefedhető" a dél-alföldi régió, mint Szegedről.

A beruházáshoz Szentes városa 15 millió forinttal járul hozzá - mondta Kovács Attila, hozzátéve, hogy a bázis létrehozásának költségét a nemzeti fejlesztési terv sürgősségi ellátást érintő forrásaiból finanszírozzák. Kérdésre válaszolva az államtitkár elmondta, hogy a légimentő-bázis ideális esetben még idén megkezdheti működését.

Magyarországon a most létesülő szentesi mellett Budaörsön, Balatonfüreden, Sármelléken, Miskolcon és Debrecenben található légimentő-bázis.

A sajtótájékoztatón Budai Bernadett kormányszóvivő az egészségügyi fejlesztésekről szólva azt mondta: 2007 és 2013 között több mint 450 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását