2024. május 16. - Mózes, Botond

Jobbik: Irány a második hely

A Jobbik célja az, hogy az önkormányzati választáson a szocialista pártot megelőzve a második legtöbb szavazatot gyűjtse.
2010. szeptember 6. hétfő 16:16 - HírExtra
Dúró Dóra szóvivő hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: a jelöltállítási adatok alapján a Jobbik "a második erő", mivel a párt több képviselőjelöltet és polgármesterjelöltet indít az önkormányzati választáson, mint az MSZP.

Hozzátette: a statisztika jól mutatja, hogy az MSZP lejtmenetben, a Jobbik pedig felszállóágban van, így azt tűzték ki célul, hogy október 3-án "végleg maguk mögé utasítsák" a szocialistákat.
Dúró Dóra emlékeztetett, hogy a Jobbik a 19 megyei eredményt összesítve már az áprilisi országgyűlési választáson is az MSZP előtt végzett; most abban bíznak, hogy ez a budapesti eredményeket figyelembe véve is sikerül.

Az LMP-ről szólva a szóvivő azt mondta: észrevétlenné vált, a fővárosban és a megyei jogú városokban is kevesebb jelöltet állított a Jobbiknál, azaz a Lehet Más a Politika "olyan tavaszi kollekciónak bizonyult, ami őszre kiment a divatból".

A szóvivő a sajtótájékoztatón ismertette a párt budapesti listájának első hat helyén szereplő politikusok nevét. Mint mondta, a Jobbik nagyjából ennyi helyre számít a 35 tagú Fővárosi Közgyűlésben.

A listán Staudt Gábor főpolgármester-jelöltet Czeglédi János, a Jobbik budapesti elnöke követi. Mögöttük Szabó György, majd Pajor Tibor újpesti, Losonczy Pál józsefvárosi és Miseje Balázs I. kerületi polgármesterjelölt következik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását