2024. április 27. - Zita

Feltúrják a fővárost

Két ütemben 83 utat újítanak fel 61 kilométer körüli hosszúságban az idén, júliustól november végéig Budapesten - közölték fővárosi képviselők pénteken az MTI-vel.
2008. június 6. péntek 18:01 - Hírextra
Tájékoztatásuk szerint a fővárosi önkormányzat által tavaly elfogadott hároméves útfelújítási program keretében 2010 végéig 300 kilométernyi tömegközlekedési utat korszerűsítenek a fővárosban. Ezzel a fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő, valamivel több mint ezer kilométernyi fő- és tömegközlekedési útnak a 70 százaléka megújul. Az első, 2005-2007 közötti felújítási program során a fővárosi tulajdonú utak 40 százaléka korszerűsödött.

A kisebb beavatkozást igénylő 42 útszakasz (mintegy 26 kilométer) felújítása július elejétől november 15-i tart. A bonyolultabb és nagyobb beavatkozásokat igénylő 41 út (csaknem 35 kilométer) felújítása várhatóan szeptember elejétől november végéig zajlik majd.

A politikusok elmondták azt is, hogy egyebek közt az I. kerületi Hunyadi János utca, a II. kerületi Csatárka utca, a III, kerületi Bécsi út, a IV. kerületi Baross utca, az V. kerületi Alkotmány utca, a VIII. kerületi Kiss József utca, a IX. kerületi Mester utca, a X. kerületi Kada utca, a XI. kerületi Hegyalja út, a XIII. kerületi Hegedűs Gyula utca egy része, a XIV. kerületi Stefánia út egy része, a XV. kerületi Bercsényi út egy része, a XVI. kerületi József utca, a XVII. kerületi 525. tér, a XVIII. kerületi Gilice tér, a XIX. kerületi Kassa utca egy része, a XX. kerületi Kossuth utca egy része, a XXI. kerületi Erdőalja utca egy része és a XXIII. kerületi Grassalkovich út szervizútjának egy része újul meg az idén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását