2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kilencvennapos kanapétúra Berlinben

Kanapéról kanapéra vándorol kilencven napig egy fiatal német lány Berlinben, hogy megússza az albérletvadászattal együtt járó kellemetlenségeket és mindennap új barátokkal, illetve élményekkel gazdagodjon.
2010. szeptember 5. vasárnap 22:26 - HírExtra
A 25 éves Christine Neder négy magányos, Münchenben töltött hónap után döntött úgy, hogy kezébe veszi az irányítást és izgalmas kalanddá varázsolja a háromhónapos berlini gyakorlatát. A fiatal lány ezért elhatározta, hogy minden nap valaki másnak a kanapéján tölti majd az éjszakát.

"Úgy gondoltam, hogy nagyon szuper lenne találkozni egy csomó emberrel, illetve megismerni Berlin különböző részeit és érdekes történeteket hallani mindenféléről" - árulta el a divattervezőnek készülő kalandor. Neder a Facebook és a Couchsurfing.com internetes oldalakon számolt be terveiről, és akinek tetszett az ingyen kvártély ötlete, az a lány saját blogjára küldhette el a meghívását.

Mivel naponta kell költözködnie, ezért Nedernek csak egy kisebb méretű bőrönddel az autójában járja a várost. Minden szállásáról feljegyzést és fényképet készít, hogy végül majd egy könyvben számoljon be a kalandjairól. A fiatal lánynak viszonylag hamar sikerült hozzászoknia az új életformához és 15 nappal, pontosabban dívánnyal a háta mögött nem volt rossz tapasztalata. Egyelőre nagyon élvezi a kalandot, de azt is bevallotta, hogy "nem tudná ezt egy egész életen át csinálni. Kilencven nap bőven elég lesz".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását