2024. június 2. - Kármen, Anita

Csúcsra kerülhet a hazai csapat

Az élen áll a magyar csapat a csengtui öttusa-világbajnokság hagyományos női versenyének szombati döntőjében két szám után. Egyéniben Kovács Sarolta negyedik, Gyenesei Leila kilencedik, Pataki Viktória tizedik, Tóth Adrienn pedig tizenötödik.
2010. szeptember 4. szombat 10:56 - HírExtra
A vívásban a magyarok közül hárman - Tóth, Kovács és Pataki - hasonló eredménnyel, 18 győzelemmel és 16 vereséggel (856 pont) zártak, de egészen különböző módon jutottak el idáig. Tóth parádésan kezdett, 15 asszó után volt neki 11 győzelme, a folytatásban viszont már kevésbé találta a ritmust, így egy nagyon jó eredmény helyett összehozott egy - számára legalábbis - erős közepeset.

"Én még magyar lánytól ilyen jó vívást nem láttam, amilyet ő az elején bemutatott. Odaállt, megcsinálta az akciót, szinte előre oda lehetett neki adni a győzelmet. Sajnos a második felében ugyanezt már nem tudta végrehajtani" - értékelte teljesítményét Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.Az idei junior világbajnok Kovács kiegyensúlyozottabban menetelt, abban az értelemben, hogy végig "döntetlen" közelében állt. Neki ez az eredmény egyáltalán nem rossz, már csak azért sem, mert - miként arra Korponai István vívóedző emlékeztetett - az idényben korábban sérült volt, ráadásul a junior mezőnyben is vívott már ennél lényegesen gyengébben is.

Az egyéni induló Pataki teljesítményét a szövetségi kapitány jónak minősítette, mert mint mondta, "nincs hozzászokva ilyen erősségű mezőnyhöz".Gyenesei visszafogottan kezdett, állt már mínusz hétben is, de nem zuhant össze, végig küzdött - ezt emelte ki Hegedüs Ferenc vívóedző -, s végül tisztességes eredménnyel, 15 győzelemmel és 19 vereséggel (784) zárt úgy, hogy pechjére kivették az egyik győzelmét, mert az orosz Jekatyerina Huraszkina, akit ő megvert, menet közben kiszállt.Az egyiptomi Aja Medani (26/8) 1048, a kétszeres világbajnok francia Amélie Cazé (25/9) 1024, az olimpiai bajnok német Lena Schöneborn és a lett Jelena Rublevska (22/12) pedig 952 pontot szorgoskodott össze. Kovács, Tóth és Pataki tizedik, Gyenesei 19. volt holtversenyben az első szám után.

Ezt követően pár méterrel arrébb jól úsztak a lányok, ennek eredményeként mind a négyen bent vannak a mezőny első felében a lovaglás előtt, csapatban pedig átvették a vezetést a franciáktól. Az 50-es medencében a magyarok közül a nagyon jól hajrázó Kovács (2:11.00 perc/1228 pont) volt a leggyorsabb, s közvetlenül mögötte csapott be Gyenesei (2:11.20/1228) a legjobbak futamában, a program végén. Ők ebben a számban a francia Elodie Clouvel mögött a második, illetve harmadik helyen végeztek. Pataki az ötfutamos programban a negyedikben tempózott, második, összesítésben pedig kilencedik lett (2:17.33/1152). Tóth a második futamban harmadikként, míg a mezőny egészét tekintve a 22. legjobb idővel (2:21.63/1104) végzett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását