2024. május 5. - Györgyi

Adamu nem vétkes?

Cáfolja, hogy bármiféle helytelen dolgot elkövetett volna Amos Adamu, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) korrupcióval gyanúsított végrehajtó bizottsági tagja.
2010. október 21. csütörtök 19:54 - HírExtra
A nigériai sportdiplomata csütörtökön közleményt adott ki, amelyben leírja, hogy szeretné cáfolni a vele kapcsolatban megjelenteket, illetve teljes mértékben segíti a vizsgálat lefolytatását.
A FIFA szerdán felfüggesztette - egyelőre 30 napra - Adamu és a tahiti Reynald Temarii tagságát, mert a gyanú szerint kenőpénzt kértek szavazatukért cserébe.

A "lebuktató akciót" a Sunday Times című napilap rendezte meg: a brit újság vasárnap arról számolt be, hogy a FIFA egyes tisztviselői pénzt kértek azért, hogy a 2018-as, illetve 2022-es világbajnokság helyszínének kiválasztásakor az adott országra voksoljanak.

Adamu állítólag 570 ezer euróra tartott igényt cserébe a támogatásáért. Az újság rejtett kamerával felvette, amikor a magukat egy amerikai konzorcium lobbistáinak kiadó újságírók és Amadu találkozóján utóbbi garantálta a voksot az Egyesült Államoknak az említett összeg ellenében.
Temarii, a FIFA alelnöke, egyben az óceániai szövetség elnöke pedig 1,6 millió eurót kért hasonló körülmények között egy sportakadémia javára.

Amadu egyébként szintén nem saját céljaira, hanem négy műfüves pálya kialakítására kérte a pénzt a lap beszámolója szerint.

A nemzetközi szövetség december 2-án, Zürichben dönt mind a 2018-as, mind a 2022-es világbajnokság helyszínéről. A két csúcseseményre a legfrissebb állapotok szerint az oroszok jelentkeztek önállóan, míg Hollandia és Belgium, valamint Spanyolország és Portugália közösen kandidált. Az angolokat csupán a 2018-as rendezés érdekli, míg az Egyesült Államok mellett Katar, Japán, Ausztrália és a Koreai Köztársaság kizárólag a 2022-es eseményért verseng.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását