2024. május 10. - Ármin, Pálma

Staudt is leadta az ajánlószelvényeket

A jelöltté váláshoz szükségesnél mintegy ötezerrel több ajánlószelvényt adott le pénteken Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje.
2010. szeptember 3. péntek 16:23 - HírExtra
A több mint 33 ezer cédulát Staudt Gábor egy bőröndben vitte a Fővárosi Választási Bizottság irodájába. Sajtótájékoztatóján ezt úgy magyarázta: a bőrönd azt szimbolizálja, hogy elegük van a városvezetés tevékenységéből, a "politikusbűnözők" összepakolhatják a dolgaikat, "elhagyhatják Budapestet, az országot, vagy ha azt nem is, a politikai életet mindenképpen".

A jobbikos politikus egy kalitkába zárt szarkát is vitt a Városházára. A madár - közlése szerint - annak a jelképe, hogy "az elmúlt húsz év politikusbűnözőit" rács mögé fogják zárni.

Staudt Gábor ismertette: pártja minden budapesti kerületben állít kompenzációs listát, és a kerületek nagy részében lesz jobbikos polgármester-jelölt is. Pontos szám említése nélkül hozzátette: alig van olyan fővárosi választókörzet, ahol október 3-án nem lehet a Jobbik egyéni jelöltjére szavazni.

Mirkóczki Ádám szóvivő ezt azzal egészítette ki, a péntek délutáni adatokból világosan látszik, hogy országosan a Fidesz-KDNP mögött a Jobbiké a legtöbb polgármesterjelölt; a párt az ország több mint kétszáz településén küzd meg a városvezetői székért az önkormányzati választáson.

Közülük több északkelet-magyarországi településen - így például Ózdon, Kazincbarcikán, Nyékládházán, Tiszavasváriban, Újfehértón, Mátészalkán, Vásárosnaményban, Hevesen és Füzesabonyban - a jobbikos polgármester-jelölt győzelmére számítanak - ismertette Mirkóczi Ádám.

Támogatottságának regionális különbségeire tekintettel a Jobbik nem fogalmazott meg országosan érvényes elvárást a jelöltekkel szemben, minimális célkitűzésük, hogy minden olyan településen, ahol jelöltet állítottak, legalább egy mandátumot szerezzenek a képviselő-testületben - mondta a szóvivó.

Hozzátette: az északkelet-magyarországi megyékben és városokban erős Jobbik-frakciókra van kilátás, de máshol is szeretnének a mérleg nyelvének szerepébe kerülni.

Mirkóczki Ádám arra is kitért, hogy a Jobbik a kormánypártokhoz és az MSZP-hez hasonlóan mind a 19 megyében listát állít.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását