2024. június 16. - Jusztin

MDF: a pártok álljanak ki az oltás mellett

Az MDF azt kezdeményezi, hogy a parlamenti pártok közös felhívásban álljanak ki a H1N1 vírus elleni védőoltás mellett - mondta Pusztai Erzsébet, az MDF népjóléti kabinetvezetője kedden az MTI-nek.
2009. november 17. kedd 16:10 - HírExtra
Minden politikai szereplő közös felelőssége, hogy a bizonytalanság fokozása helyett egyértelművé tegye: nincs mitől félni a magyar oltóanyagtól, mert teljesen megbízható - emelte ki Pusztai Erzsébet.

Elmondta, hogy minden parlamenti pártnak eljuttatták már az MDF felhívását. Arra kérik a pártok vezetőit, hogy aláírásokkal álljanak ki a magyar oltóanyag mellett, és ezzel is ösztönözzék a lakosságot a védekezésre - tette hozzá.

Mint mondta, Magyarország különösen szerencsés helyzetben van, mivel a WHO által elismert védőoltást fejlesztett ki, amely képes kivédeni az új vírus okozta megbetegedéseket.

Pusztai Erzsébet felidézte: a Szonda Ipsos legutóbbi felmérése szerint továbbra sem akarja beoltatni magát az új influenzavírus ellen a megkérdezettek többsége, mindössze 18 százalék azok aránya, akik igénybe vennék a vakcinát.

Ez a járvány megelőzéséhez kevés - tette hozzá az MDF-es politikus.Pusztai Erzsébet szerint a kormánynak mihamarabb döntenie kellene arról, hogy a magyar-ukrán határon hőkamerákat állítanak fel, valamint mobilpatikákat is kellene létesíteni a határ magyar oldalán, hogy az ukránoknak ne kelljen beutazniuk az országba.

Herényi Károly MDF-es politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy pártállástól függ az, hogy valaki be akarja-e oltatni magát vagy sem. A politika belemászott olyan dolgokba, amihez semmi köze nem lenne - jegyezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását