2024. május 17. - Paszkál

Tatabánya: "Ha munka van, minden van"?

A jelenlegi alpolgármester a az ajánlószelvények gyűjtéséről, a Fidesz helyi programjáról, Tatabánya jövőjéről beszélt.
2010. szeptember 2. csütörtök 12:30 - Bagics Bence
Hogy áll a Fidesz frakció Tatabányán az ajánlószelvények gyűjtésével?

Szerdán tartottunk egy sajtótájékoztatót melyben bejelentettük, hogy leadjuk az ajánlószelvényeket. A képviselőjelöltekkel együtt, közel húszezer kopogtatócédulát gyűjtöttünk össze, így természetesen minden választókerületben indul jelöltünk.

Milyen programmal készülnek, ha megnyerik az önkormányzati választásokat?

Az aktivista alpolgármester
Schmidt Csaba mind a 12 városrészben legalább egy délután kopogtatott, így sokszáz tatabányai választópolgárral személyesen találkozott, közvetlenül megismerte az ott lakók kéréseit, javaslatait.
A programunk alapvetően öt pontra épül. Az első fejezet, "Ha munka van, minden van" címmel, a munkahelyteremtés tárgykörét öleli fel. A második programpont a családbarát város kialakítása, a harmadik az Egészséges Tatabányáért nevet viseli, a negyedik az Energiatakarékos otthonokért, az ötödik pedig a Tatabánya hazavárja című program.

Milyen városfejlesztési beruházásokat terveznek?

Legfontosabb beruházásnak a helyi kórház fejlesztését, egy új pavilon építését tartjuk, ezen kívül kiemelten fontos még a vasútállomás felújítása, valamint a Közművelődés Házának átépítése, renoválása. ”

A Közművelődés Házának átépülése már folyamatban van. Mikorra várható a projekt befejezése?

Jelenleg közbeszerzési eljárás folyik. Ennek befejezését követő egy évben várható az új épület átadása. Bízunk abban, hogy az eljárást idén le tudjuk zárni.

Mésztelep és hatos telep. Ezeken a kissebségek lakta területeken, ahol elég zord életkörülmények uralkodnak, milyen változtatások várhatók?

Ami elengedhetetlen, hogy a hatos telep csatornázását kiépítsük. Ezzel kapcsolatban pályázatot kívánunk benyújtani az élhetőbb körülmények elérése érdekében. A mésztelep vonatkozásában pedig a város hosszabb távú stratégiájában gazdasági területként van beminősítve, tehát ilyen irányú átalakításban gondolkodunk.

A városi televízió, a TKTV csőd közeli állapotban van. A legutóbbi városi közgyűlésen ez is szerepelt a napirendi pontok között. Két ügyvezető igazgatót megválasztása szerepelt a tervek között, akik átvizsgálnák a televízió financiális hátterét, valamint megoldást találnának a gondokra. Milyen döntés született az ügyben?

A TKTV kérdése az új közgyűlés egyik legfontosabb feladata lesz, a város közgyűlése ebben a kérdésben már nem tudott állást foglalni, hiszen az általam előterjesztett javaslat nem kapott többséget. Addig igyekszünk a társaság működőképességét fenntartani.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását