2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Orbán kiiratkozott?

Nyakó István szerint Orbán Viktor kiírta magát a komoly, felelős politikusok sorából - az MSZP szóvivője szombati telefonos sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolta, hogy a Fidesz elnöke, mint mondta, nem képes a kormány intézkedéseivel szemben reális alte
2008. december 20. szombat 20:14 - Hírextra
Egyértelműen kiderült, hogy Orbán Viktor érdemi, szakmailag megalapozott kifogásokat nem tud említeni az MSZP és kormány döntései, intézkedései ellen és nem képes reális, konkrét javaslatokat tenni - közölte a szocialista politikus.

Hozzátette: olyan súlyos helyzetben, mint amelyet a világgazdasági válság előidézett, egy normális ország vezetői leülnek és megbeszélik, mi a teendő, hogyan lehet erősíteni az egységet, csökkenteni a bajt. A Fidesz elnöke "hiúságból vagy gyávaságból futamodhatott meg" - vélekedett.

Nyakó István kitért arra, az MSZP és az általa vezetett kormány minden erejével azon van, hogy a gazdasági válság negatív hatásaitól, amennyire lehet, megóvja a magyar embereket és a gazdaságot, de a válságkezelés során azok ellen a politikai erők ellen is küzdeniük kell, amelyek gyávák most igazat mondani, és felelőtlen, kormányzásra éretlen politikájukkal vészhelyzetben is csak saját érdekeikre vannak tekintettel - jelentette ki.

A Fidesz elnökének el kellene végre döntenie - mondta -, hogy riogatni akarja az országot, a rosszkedvet akarja meglovagolni, és ebből akar politikai hasznot húzni, vagy képes az ország érdekében felelős, megvalósítható javaslatokat tenni.

Nyakó István emlékeztetett, hogy a kormány a válság enyhítéséért és a munkahelyek védelméért a legszélesebb nemzetközi szövetséget hozta létre, továbbá 1400 milliárdos vállalkozás- és munkahelyvédő csomagot alkotott, 900 milliárd forintnyi garanciát ad a vállalati hitelekhez, valamint átcsoportosítja - az EU-ban az elsők között - az uniós pénzeket a vállalkozásoknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását