2024. május 3. - Tímea, Irma

Kórházak, ahol eljárás indulhat

Sajtóhírek szerint a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban, a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, valamint a János Kórházban indulhatnak fegyelmi eljárások.
2011. február 9. szerda 10:49 - HírExtra
Az intézményeket több napilap is megnevezte szerdán, a Magyar Hírlap ezt Havas Szófiára, a fővárosi önkormányzat egészségügyi bizottságának szocialista tagjára hivatkozva közölte. A Népszava információi szerint két esetben "az önkormányzattal összefüggő mulasztásokról" van szó, míg egy esetben súlyosabb vétségről. Tarlós István (Fidesz) főpolgármester szerda reggel a TV2 Mokka című műsorában azt mondta, az eljárások oka, hogy olyan dokumentumok (szerződések, bizonylatok, megrendelőlapok) kerültek elő, amelyeket a fővárosnak ki kell vizsgálnia.

Hangsúlyozta: nem abban a négy kórházban fordultak ezek elő, amelyek vezetésére pályázatot írtak ki.

Az MTI megkereste az ügyben Szűcs Somlyó Máriát, a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatóját, aki nem kívánta kommentálni a napilapok értesüléseit.

Tarlós István főpolgármester kedden fővárosi kórházi vezetőket fogadott. A megbeszélés után azt közölte a Főpolgármesteri Hivatal, hogy négy kórház vezetésére pályázatot írnak ki február végéig, ezekre a korábbi intézményvezetők is jelentkezhetnek.

Szűcs Somlyó Mária tájékoztatása szerint a 12 fővárosi fenntartású kórház közül három másik esetében a jelenlegi információk alapján a főpolgármester nem zárta ki, hogy fegyelmi vizsgálat indul. Tarlós István a közlemény szerint azt mondta, egy esetben azért indulhat vizsgálat, mert az intézmény nem tájékoztatta a fenntartó önkormányzatot egy fontos kérdésben, a másik két kórháznál pedig "ennél is komolyabb dologról van szó".

A főpolgármester további konkrétumokat egyelőre nem említett, mondván, csak akkor nevezi meg a szóban forgó intézményeket, "ha már bizonyosságot nyer a dolog."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását